Cerc catehetic în Parohia Valea Măcrișului

Cand intreaga suflare creștina cinstește pe Sf. Mucenița Ecaterina, in biserica parohiala din Valea Macrișului, preotul paroh Petrescu Cristian a susținut cateheza cu tema: Sarbatorile de iarna la Romani-tradiții si obiceiuri.

Pe langa cei treizeci de copii participanți au asistat la ora catehetica și preoții din cercul pastoral și anume: pr. Ionescu Lucian - preot II la parohia Grindu, pr. Alexe Traian - parohia Grindu, pr. Stan Corneliu - parohia Manasia I, pr.Constantin Dragoș - preot II la parohia Manasia I, pr.Popa Germin - parohia Garbovi II, pr Berbec Aurel - preot paroh la parohia Garbovi I, pr. Minea Daniel Mirel - preot la parohia Jilavele de Jos II, in frunte cu parintele Protoiereu Bogdan Ionuț Stancu.

Parintele Cristian a susținut foarte frumos lecția catehetica folosindu-se atat de mijloace moderne (video-proiector, laptop), dar și de numeroase obiecte folosite in cadrul sarbatorilor de iarna (buhai, coșulet cu nuci și covrigi, traista pentru colindat, vartelnița, furca de tors, galetușa de botez cu busuioc, grau pus la incolțit, boabe de porumb fierte, bici,etc.) prin toate acestea intiparindu-le adanc in minte și in suflet frumoasele obiceiuri romanești, unele uitate iar altele inca actuale.

S-a reușit sa se creeze o atmosfera de sarbatoare, pe fundal se cantau colinde, iar parintele a amintit de toate sarbatorile mari ale Sfintei noastre Biserici din aceasta perioada, specificand la fiecare sarbatoare obiceiurile legate de acestea.

Vorbind despre colinde Parintele Cristian a captat atenția și prin recitarea unui colind specific zonei Grindu.

In incheiere Parintele Protoiereu a adresat copiilor un cuvant de incurajare și binecuvantare indemnandu-i sa participe la festivalul de colinde Deschide Ușa Creștine ce va avea loc la Urziceni.

Un grup de copii au interpretat colinde tradiționale romanești iar la final au fost recompensați cu prajituri de post, sucuri, nuci și covrigi.

A consemnat responsabilul cu cateheza

Pr. Daniel-Mirel Minea
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...