Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – ocrotitorul Parohiei Valea Măcrișului

            Parohia Valea Măcrișului și-a sărbătorit astăzi, 23 aprilie 2021, ocrotitorul spiritual. Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe ne amintește de perioada persecuțiilor din primele veacuri ale creștinismului, dar, în același timp, și de tăria în credință a unora dintre creștini care își mărturiseau crezul înaintea prigonitorilor.

            Din viața sfântului aflăm că s-a născut în Capadocia într-o familie creștină, tatăl său fiind general roman, iar la vârsta de 30 de ani Sfântul Gheorghe devine la rândul său general în armata lui Dioclețian. După anul 303, împăratul Dioclețian a pornit prigoana împotriva creștinilor, până la Edictul de la Milan, când împăratul Constantin cel Mare avea să confere  libertate creștinismului. Astfel, în această perioadă de prigoniri, Sfântul Gheorghe a arătat înaintea  împăratului Dioclețian, credința sa în Dumnezeu, fapt pentru care împăratul l-a aruncat în temniță. Supus apoi la diverse torturi, numai credința l-a păstrat integru pe mucenic, până în momentul în care, datorită minunilor săvârșite, l-au determinat pe împărat să îi taie capul. Viața desăvârșită a Sfântului Gheorghe, durerile prin care a trecut l-au transformat în unul dintre cei mai populari și iubiți sfinți ai Bisericii noastre.

            Sfântul Gheorghe este considerat ocrotitorul ostașilor, al păstorilor și al agricultorilor, pentru că Gheorghe înseamnă în limba greacă „lucrător al pământului”, fapt pentru care multe biserici din zona Bărăganului mai ales,  îl au ca și ocrotitor.

            În prezența autorităților locale reprezentate de domnul primar Mihail Bobeș și a credincioșilor, după oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, a fost săvârșită Rânduiala Parastasului pentru ctitorii bisericii și pentru preoții slujitori trecuți la Domnul – pr. Longin Topor și pr. Leon Rădulescu, prilej cu care, au fost dăruite prin bunăvoința familiei domnului  primar, daruri tuturor celor prezenți.

            Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu și pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe să ocrotească comunitatea noastră parohială, să dăruiască tuturor sănătate, bucurii și mântuirea sufletelor!0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...